Nama:
Alamat Email:
Number Telefon
Bantuan yang anda perlukan Turun Berat Badan
Naik Berat Badan
Sarapan Sihat
Baiki Masalah Kesihatan
Tambah Tenaga
Jana Pendapan Sampingan
Maklumat tambahan:

Get your own free form like this one.

Jul 3, 2011

TIPS MENDAKI BROGA HILL

In case you dont know.
Jumaat lepas aku, abang ku, Joy dan pasangan , Ralph dan pasangan. 
aku je takde pasangan walau muka Korea kan
Jumaat malam lepaking makan kat Shah Alam. kat Kedai Kopi jadah ape ntah
RM 10 habis makan bende bodoh je sumpah menyesal.
Then lepas tu pergi Sunway Pyramid tengok midnight cinema. 
kitorang tengok Transformer, half cerita aku tidur kot. bukan aku sorg, semua ade tidur kot
masa masuk wayang semua muka segar bugar. time habis semua layu kuyu
aku dah lah tak tengok 1&2 punye Transformer. memang damn gile membazir gile RM 21 aku
3D pun takdelah as I expected. TRANSFORMER 0.5/10 . 

lepas habis movie. terus gerak pergi BROGA HILL
dalam pukul 5 pagi kami sampai , orang sumpahh ramai

TIPS UNTUK MENDAKI BROGA HILL

#1  kencing  berak siap2 sebab kat atas memang takde toilet. kat bawah ade seketul toilet
tapi macam zaman sebelum merdeka punya toilet. tengok tak selera

#2 pakailah kasut yang tebal-tebal skit sebab banyak batu-batu sume yang sangat damn

#3 kalau nak tengok Sunrise, sila sampai pukul 5 pagi kat sane. sebab it takes about an hour.

#4 kalau pergi pagi2 buta, sila bawak torchlight. nasib baik kami ade phone yang ade torchlight murah tu

#5 bawak lah air mineral sebab kat atas tu agak kering tekak

#6 jarak ke atas tu 1.7 km. tapi jangan bayang jalan straight. bayangkan bukit yang sangat sumpah curam dye gile vavi punya curam *apesal ayat macam ni ?  ghaaasak je

#7 sila jaga keselamatan sebab kat sane sangat bahaya. kalau main tolak2 mesti jatuh nya

#8 bawak lah phone yang ade flash. and aku sedih sangat sebab nya nak ambik gambar time sunrise tu tak nampak ape kot

#9 nak naik dan turun memang banyak jalan . nasib lah kalau dapat yang curam gile tu

p/s : ini maybe kali pertama dan terakhir aku pergi 
p/s : kat atas tu memang sejuk dan cantik lah ;)

ni mase sunrise.

hensem nyewww *statement keji


14 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

tak suka... mesti panas... nanti klit hitam.. (ayat Gedik... hahaha)

naem said...

pegi pagi kompem sejuk

kiki said...

sabtu aritu aku ngn rumet igt na g da taww. tapi membe yg tukang bwk kete tu lmbt besiap haa. klau da pkul 11 baru na gerak, memg rentung la kan kt ats tu. HAHAHA. btw, coverage kt ats ade tak?

naem said...

aku pesan kat kau tak yah gi lah. bukan fun sgt pun. cuma feel je ade sikit2. kau pergi lah pagi atau maghrib ke. HAHA. ermm. kat sane line so-so je sekejap ade sekejap takde

Anonymous said...

"p/s : ini maybe kali pertama dan terakhir aku pergi"

kenapa kali terakhir dah? lepas ni try tempat lain pulak..

naem said...

sebab macam takde ape sgt lah. lagipun jaaaaauh ke atas tu./ HAHA

mr.syazwan said...

ada hati nak g

tpi masih dlm planning lg

=_=

naem said...

AHAHA.aku dah merasee ;)

[k]o{q}i[n] said...

nice blog...

naem said...

thank you dude ;)

Hans said...

uish
cam menakutkan je nak mendaki
xapa la
aku takut jatuh jer kalau aku yg daki
hahahaha

eh,thanks sudi follow blog aku yg meraban tu :-)

Himpunan Kata - Kata Hikmah Hans Hanis

naem said...

COOL JEP NAIK TAPI BAHAYE SIKIT ;)

shakina bt ghariff said...

penah ushar tak post aku? dulu laah. aku kerol humai mizah and adik mizah pegi climb. tapi sbbkan nk maghrib, kitorang daki stengah je. sblm nk sampai tu, kitorang sesat sampai dah masuk negeri sembilan. harap je che rumah dkt situ, tapi che tak de. dia g ipoh kalau tak silap. haha

naem said...

pernah jep usha post tu. HAHA. ktorg subuh lambat gile. nak dekat kol 8. takde bawak bekal air pung. HAHA

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...