Nama:
Alamat Email:
Number Telefon
Bantuan yang anda perlukan Turun Berat Badan
Naik Berat Badan
Sarapan Sihat
Baiki Masalah Kesihatan
Tambah Tenaga
Jana Pendapan Sampingan
Maklumat tambahan:

Get your own free form like this one.

Jun 23, 2011

KISAH | FAKTA | SUKA | DUKA | CAMBODIA COMMUNITY SERVICE BY MRC 2011 AT MADRASAH DARUL ULUM KAMPUNG ULUM BRAI KOP, POI PET

ASSALAMUALAIKUM READERS ;)
mesti ramai yang dah agak yang aku akan up satu entry pasal kemboja ni kan
okay aku akan divide kan entry ni according to tempat. kasi senang skit tengok flow kan


@MALAYSIA
# malam sebelum pergi ade flag off, makan makan dan makan 

#my second time naik kapal terbang selepas terbang ke sabah masa darjah 3, so aku tak batak sangat lah


@MADARASAH DARUL ULUM
# cuaca kat sane mostly panas berangin. tapi sometimes hujan renyai2. walau renyai2 tapi lumpur terbaik ;)


#nak pergi ke madrasah ni dari airport lebih kurang 3 jam. macam nak balik kuantan jep


#kat sini budak2 everyday makan nasi dengan kuah jep. kesian kan ?


#satu hari kan, lepas kami semua makan biskut, biskut tu tak tutup oh. pastu lemau
and bersemut, and lepas tu buang lah. pahtu budak2 berlari ambik biskut tu, kesian kan ?


# kat sane asrama2 sangat9 daif ohh. nanti last part aku show gambar.


#air kat sane semua ambik dari paya jep. kalau wudhu, kumur mesti rase payau


#kat sana masak pakai kayu jep. dapur gas ? tak dapat lah bang


#kat sane paling sesuai pakai crocs sebab mudah. lumpur dye terbaik dari ladang ohh


#budak kat sane yang dah remaja tu biasenye faham BM, tapi lembab2 skit lah


#dorang kalau nak mandi. kena pam air tu sangat daif kott


# library 30% lah lebih kurang nak siap


#aku jadi MC mase closing ceremony. Alhamdulillah runs smoothly (malas nak cerita aku kena puji)
ehh, dah ter-cerita


#budak2 kat sane kalau mengaji terbaeeeeek wa cakap lu. meremang dengar. sedappp


#kat sane empat malam kitorang tidur. menginap kat masjid . okay lah best ade kipas
#bila kat sane kan , ade feeling macam


"EVERYTHING IN MALAYSIA IS THE BEST"


@CENTRAL MARKET AND NIGHT MARKET
#kat sini harga setiap kedai lain2 kot. memang kena pandai tawar menawar


#kat sini ade jual banyak cenderamata lah. pastu pasar basah ade


#kedai phone kedai jam semua ade


#aku pernah sekali dah tawar menawar kan. pastu aku taknak. perempuan tu boleh pegang aku merayu
sangat damn bukan ? kalau pegang anjing boleh samak. kalau perempuan tu ?
takpe bukan aku sengaja kan


#aku pernah kena "handsome boy, come to my stall, i give u cheap sir"


#semua orang dye puji handsome.


#ade tu pulak,"i like you sir, come and buy"


#ade tu dari 10 usd boleh turun sampai 3 usd je, konon2 macam berkorban demi kite lah
itu strategi dye lah tu


#pukul 5pm, dye boleh cakap. "buy sir, you are my first customer. " sumpah penipuu


#time2 ni banyak lah yang kena tipu. sebab baju yang same, ade yang dapat 4 dolar,
ade yang beli sampai 10 dolar. 30 hengget dowww


#night market dye ade massage kot. 2 dolar tak silap. tapirisau aku, macam ape je muka  tukang urut dye


@TASIK TONLE SAP
#takde ape yang best.


#cuma bangge bile berada kat tasik semulajadi terbesar kat asia tenggara.,
nilai estetika yang penting tu


#mase tengah naik boat, ade orang mintak sedeqah. anak dye makan daun, sedih bukan ?


#kat sini kitorang pergi kat madrasah orang islam kat sini


@ANGKOR WAT
#pun same, takde ape pun cume dapat jejak one of the 7 wonders kan


#aku setuju lah ini 7 wonders sebab macam hebat gile lah bangunan ni boleh tahan sangat lame
and ukiran2 nye sangat teliti dan same. agak kagum jugak lah


#mase masuk ni, ade orang hulur aku colok, tapi budak2 lain dye tak hulur pulak
muka korea kot aku ni.


#mengantuk dan penat.


@AIRPORT SIEM REAP
#ade kastam lelaki mintak facebook aku. apehal dowh ?
muka dye agak gay. tapi kenape aku ? muke jerawat. tapi ade lah korea skit
hahah. macam haram kan.




LETS PICTURES DO THE TALKING
secara random je gambar semua ni. tak ikut flow, malas nak arrange


 suasana kelas yang daif kan ? mane ade kipas kipas ;)

 ini name nya daging lembu naik bukit. sedap. style seoul garden yang grill sendiri




 all the people yang pergi. delegation CFS.


 one of the tempat islam kat tasik tonle sap


 cari kayu api nak masak


  muka puas sampai Kemboja


 30% library


 nak lunch kena get ready pukul 8


muka selepas tidur 3 jam dalam bas. jauh gile nak pegi poi pet

 angkor wat




 mereka ni perlukan perhatian, baru happy



 asrama mereka, komen anda ?


  ade aqiqah kat sane


 BBQ last night. awesomeeee gileee


 ini tempat buat sutera. tengok lah proses dari ulat ke baju sutera.


 IBNU KHALDUN library dah dirasmikan


 ini proses buat SILK


ini lah central market. aku ngan nasrul ni. duit dye aku kongsi duit ngn dye
banyak orang tertukar naim dan nasrul. dari awal2 mrc dulu dah





 jalan nak masuk ke MADRASH tu macam ini 


asrama sisters 


 keadaan motor camni memang standard kot


tinggalkan jejak CFS

13 comments:

Anonymous said...

dah melayu tu melayu je la. korea2 pulekk.. haha

em kesian dorang kelas panas takde kipas.
bersyukur duduk msia.

-nfk-

naem said...

HAHAH. saje jep. muka org kan mcm jawe kan. HAHA

MMG KESIAN GILE TAKDE KIPAS KOT. DAH LA PANASA

Anonymous said...

hebat gile pegi kemboja. best ?

naem said...

tempat nye memang tak best, tapi experience nye best kottt ;)

AceX77 said...

mane name ak?x mention pon?jahat giler ko..,da r souvenir pon xd.!!!

naem said...

HAHAHA. kau tak bagi duit mcm mane aku nak beli kan. HAHA

-mr_happy- said...

gadis-gadis sane cun2 tak ? :D

kiki said...

wahwaaaahhh hotsetuppp lah kau kt sane yea

naem said...

amir ; tak cun pun. aku pelik how come hajar cun kan

kiki ; hotsetapp ? itu fateng sorg je. HAH

Natasha Athirah said...

wow.tu je boleh cakap.
and sangat proud of korg..
:)

p/s: korea? hurmm..need to think twice jap..entah, boleh la kot.. xD

amadnaem said...

HAHAH. banyak lagi nak cakap. thanks elizabeth.

korea tu saje je ahhh

Anonymous said...

kesian gile aku tgk

-buddy-

naem said...

haah kalau pegi sane lagi kesian ohhh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...