Nama:
Alamat Email:
Number Telefon
Bantuan yang anda perlukan Turun Berat Badan
Naik Berat Badan
Sarapan Sihat
Baiki Masalah Kesihatan
Tambah Tenaga
Jana Pendapan Sampingan
Maklumat tambahan:

Get your own free form like this one.

May 11, 2011

EVOLUSI TELEFON BIMBIT KU

HEY ASSALAMUALAIKUM READERS !

harini aku nak cerita pasal evolusi handphone aku sejak dari mula-mula aku pakai handphone

dulu awal2 dulu aku rase semua orang wajib pakai ni kot masa amatur dulu
tak lain tak bukan 

NOKIA 3310
#handphone ni sering dapat pujian kalau dye jatuh sebab nya liat gila nak rosak
#boley tukar2 casing. best gile. sekejap warna lain sekejap warne lain kan
#aku rindu game snake dalam ni

THEN

NOKIA 1600

#handphone ni biase2 jep cuma aku minat dulu sebab polifonik kan. nampak cool gila zaman dulu kan
#handphone ni aku beli mase aku mula-mula masuk SBPI PEKAN dulu
#yang lain skit dari yang laen dye ade speak clock. tekan button lame2 then ade dye sebut mase skang
takde effect pun aku rase


THEN

 SE K550i
#yang paling aku tabik spring kat phone ni camera dye. walau pun dye 2mp je tapi cybershot bai
aku dah compare dengan phone yang 3.2mp ngn 5mp , still rase ni the best
#aku pakai ni lamee lah jugak. dalam 3 tahun macam tu lah..
#keypad dye awal2 pakai memang sakit skit. lame2 cool lah 


THEN

SE G900
#ini aku beli mase dapat elaun plkn aku. RM450 tu tambah duit mak aku skit dapat lah ni
#handphone ni lengkap , touch screen , wifi , camera 5mp
#TAPII , ni banyak prob , bateri lah, message hang , macam2 lah. setahun je aku pakai ni, pastu tukar


THEN

SE XPERIA X8
#ini aku baru beli 11/5/2011 (semalam)
# setakat ni okay lah lagi. bapak buntu nak beli , mula2 nak SE ASPEN tapi banyak comments
then nak X10 MINI PRO but too small 
#last sekali beli lah ni kat sorang auntie ni. HAHA


KESIMPULAN
#3 SE dan 2 NOKIA
#aku tak kaya nak beli BB kan


by the way, hello new followers. ! !

15 comments:

Anonymous said...

yang 3310 terbaek kan

::FAIZ FARISH:: said...

aku paling suka Nokia 3310 tu...

naem said...

HAHAH. due2 suke nokia 3310 tu ohh. legend gileee

iyliabelagaksangat said...

eleh.ko hye new followers?cm ngate aku jeP*Tacing sketHAHAHAHA...KO ACTLY NK POMOT enset baru kan?lelelelle

naem said...

HAHAH. tu lah saje nak perli kau weh. kau lah baru nak follow

haah. AKU NAK TUNJUK AKU PAKAI FON BARU. tp riak lak. harooomm nt

Anonymous said...

sila KETIK kan ader penggunaan bahasa dalam HP baru awk tu?cam lawakk je?cap ayam eh?

naem said...

i know who your are.. damnnnnnnnnn lah anon. i doa you tak kurus-kurus.

Anonymous said...

'tak kaya nak beli BB'
lepas ni kang ttbe muncul dgn iphone. bagak ahhh

naem said...

tp boley je kalau nak buat xperia macam iphone ohh

naem said...

eyt mane komen2 yang laen ?

najwaa said...

haah, mane komen aku atas ni heh?

Anonymous said...

haritu kan blogger problems. all d cmnts has been deleted by blogger. kat blog org lain pun jd mcmtu.

naem said...

HAAH KAN. adehh. tapi tak kesah pung. mmg takde org nak komen kat blog ni . HAHA

shakina bt ghariff said...

haha. adakah post ini bertujuan untuk menghina aku? HAHA.
anyway, asal kau tak beli xperia yg latest tu, yg nipis gila tu? xpe lah, sesuai dgn perut kau. HAHAHAHAHHA

uhm. tapi salute ah xperia, dia mcm iPhone, tapi lagi comel okay !

naem said...

KASAR GILE SESUAI DGN PERUT OHHH. HAHAHA

AKU TAKDE DUIT LAH NAK BELI YANG LATEST OHHH

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...