Nama:
Alamat Email:
Number Telefon
Bantuan yang anda perlukan Turun Berat Badan
Naik Berat Badan
Sarapan Sihat
Baiki Masalah Kesihatan
Tambah Tenaga
Jana Pendapan Sampingan
Maklumat tambahan:

Get your own free form like this one.

Mar 9, 2011

ahmad naim dan bahasa inggeris nya :D

pada malam yang indah ni, setelah bertungkus lumus buat kerja2 PC. 
rase macam nak update blog pulek.

tengah2 mandi tadi tibe2 teringat muet and rase macam nak cerita 
my history pasal english ni kan yedok ?

aku bahagikan entry kepada 3 bahagian .


1. primary school 
hohoh. macam biase lah kan, time hingusan ni mesti lah tak berape nak minat english kan
kalau sape2 tanye pasal subjek paling tak suke mesti aku akan cakap english
dulu2 semua nak suke maths kan. sebab maths senang gilaaa. tak pernah tak dapat A .
masuk cfs maths mcm emm emm emm emm (style syed)
time darjah enam cikgu aku name nye puan noranizah. entah aku pun tak ingat style dye ajar macam mane. senang cerita time sekolah rendah ni suam suam kuku jelah minat nye.
anddddd. dapat result upsr. Alhamdulillah dapat 5A. kalau 5A mesti english A kan.
kembang lah diri ini rase macam nak star je kan
so, overall nya lebih kurang macam ni la
kira nya nak cakap time sekolah rendah muka macam ni lah kalau english.
takde perasaan :|


2.secondary school 
masuk form 1 je dapat set last wehhhhhhhh. ade 3 kelas. aku dapat kelas last sekali
macam biasa lah kalau kita dah tak berapa pandai subjek tu mesti tak minat kan ? kan ? kan ?
pastu kalau exam je mesti tak dapat A weh
pastu bla bla bla bla then terpilih untuk jadi actor sekolah mase form three. 5 actors sahaja yang terpilih. hebat tak ? HAHAH. then dapat pulak A english time PMR. mane tak excited. 
time tu for the second time aku rase hebat nye english aku
masuk form 4 pulak. dapat cikgu yang bernama sir nik mazlan. sir nik ni best tapi kadang2 dye mcm em em em em sikit. then form 5.belajar ngan miss masayu. sporting gilee.. tak pernah pun marah sikit pung. ayuh usha cikgu aku yang comel ni :D
MISS MASAYU MANSOR
tengok care dye *peace* dah tau dye macam outgoing kan
kelas dye seolah-olah macam ni
si A baru bangun dari tidur dalam kelas, then miss masuk, si A bangun dan greet, then si A duduk lalu sambung tidur. heaven gile kelas dye kan ?
dan si A tu heaven sangat sampai lepas mid-year exam ditukarkan ke  set last. aik macam aku je si A tu . heheheeh
what the what ? sedihh gile. miss masayu ni walau baik tapi tande paper strict gile

pastu blablabla. aku memang tak berapa nak suka english lah
then dapat lah B+ je spm.tak perlu nak bold kan :D
it was like
okay hidung aku kembangg :D


3. foundation
masuk-masuk ade ENGLISH PLACEMENT TEST . pulakkkk!!
then dapat level 5 je. aku macam dah agak dah. sebab nak exempted mustahil. level 6 macam boley tapi tak boley. *keling*
then first sem dapat lecturer best. dapat sir firdaus yang dari USA wehh. dapat madam baljit yang lebih kurang macam miss masayu.
pastu dapat naik level sangat besyukur and speaking band 7 lagi bersyukur
naik level 6 dapat mr nadaraj. fuhhh. seriously dye best gilaa
nak tengok muke beliau ade kat older entry okayy.
walaupun first class belajar grammar yang very basic tu
its okay sebab most of the students yang tak score berpunca dari basic yang lemah kan.
dye ajar memang satu. and dye sangat berjaya membuat aku minat gilaa akan english
then uia yang gedik ni semua event in english kan. paper work, pamplets, semua2 benda lah senang cerita, semua dalam englishh. mane tak muak dengan english kan
I LOVE ENGLISHHH <3
*abaikan bahagian gigi*




p/s : semua gambar2 ini baru diambil tadi. kalau rase ia nya comel sila puji. kalau rase ianya bajet comel, sila kutukkk ramai ramai 

sekian :D

16 comments:

Anonymous said...

booooooo bajet comel kahkahkah

naem said...

hahah. sape ni ? busuk

0lalala~ said...

aku rindu miss masayu lah !!

naem said...

hohohho. miss ksygn aku lahh wehh. aku puji tu kan.

::FAIZ FARISH:: said...

pic no 2 ko klakar

.najihah. said...

ahmad naem hebat gile speaking dapat band 7 kan.
taknak bajet ke slalu jadi MC utk prog mrc? depan dean lg tu kann.

naem said...

hahaha
bro : kelakar dan comel kan ? hahaha. o m jayy ade org ats sekali ckp bajet comel

najihah : ohhhh lupee. next entry weehhh. HHAHAH

Anonymous said...

ko gempak d000h

naem said...

haah memang :D

kiki said...

mari kutuk ramai ramai. HAHA
*hebbak gile mung speaking dpt band 7! muet kompem tggi punyee

naem said...

OWHH. harap2 begitu lah najmuddin kan. hahah. ermm. saje ter-show speaking band 7

Yaya Zamimi said...

hooo.. budak uia jugak.. 1st year or 2nd? mdm baljit tuh mdm eap aku..

naem said...

hhahahah. yeke ? aku first year. madam baljit style gile . bapak sempoi kan

kiki said...

ape lg, ajarlh aku speaking dgn hebbak :P

naem said...

berehhhh :D

Anonymous said...

ur profile picture look like u're 'pengkid' yang hensem nak abis.
seriously, kenapa ?
or ur face macam ayu2 gitu but in term of ayu seorang lelaki lah kan.
HAHHA ok sory.
selamat berpuasa :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...