Nama:
Alamat Email:
Number Telefon
Bantuan yang anda perlukan Turun Berat Badan
Naik Berat Badan
Sarapan Sihat
Baiki Masalah Kesihatan
Tambah Tenaga
Jana Pendapan Sampingan
Maklumat tambahan:

Get your own free form like this one.

Mar 6, 2011

bercerita perihal kerja time cuti 3 bulan

assalamualaikum readers.
first of all kalau semua yang tak tahu. aku dengan hormatnya bercuti selama lebih kurang 3 bulan
kalau 3 bulan kan, mesti orang kecoh je nak kerja kan

but for me, percent untuk aku kerja adalah 10% je. ade lagi percent tu kan
sebab aku memang berminat nak jaga exam jeee. yang lain2 tak layan
aku apply UIA , dye taknak guna lagi untuk campus kat kuantan
UITM lak ade bulan april ni tapi kat kuantan ni takde campus budak2 diploma

berikut ada beberapa sebab aku tak nak kerja time cuti 3 bulan ni 

1. soal bangun pagi
aku adalah remaja yang sangat tak suka bangun pagi. dalam family mesti yang bangun
  paling lambat
kalau kat uia pulak tak boley nak jadi yang paling lambat sebab kelas lain lain waktu kan. tapi aku takde lahh liat cuma susah je. itu berbeza kan. cuba bayang kalau aku kerja, harus lah bangun pagi. aku nak tidur puas2 cuti ni 

2.kerja-kerja kat rumah pun belum setel
aku duduk rumah ni awal2 lagi mak aku dah offer kerja kat rumah.aku hanya perlu basuh pinggan,jemur baju, kemas2 rumah sikit, masak nasi dan semua2 kerja anak dara lah. and mak aku nak bagi elaun yang agak masyuk.aku macam dah setuju. and aku dah start bekerja tak rasmi kan.. bukan susah. bangun 12 tengahari and start buat kan. kesian lah mak aku balik penat2 dah kene buat semua tu

3. jadi driver
anak yang baik adalah anak yang tak memenatkan lagi mak nya kan. biasa aku lah orang yang kena ambik akak aku kerja. kalau aku takde dulu mak aku lah ambik dalam penat2 kan. aku jugak orang yang pegi kedai kalau mak aku suruh beli jintan ke ape ke, aku jugak orang yang kene hantar kopiah kat adik aku kalau dye tinggal ke kan. best jugakk. kalau mak aku nak pergi kedai kain ke. hoho. drive je. takdelah menternak lemak kat rumah kan

4.program coordinator for community service to cambodia
aku telah di-channel kan untuk jadi program coordinator (pc) untuk cambodia ni. asal nya prep and tech je kan.
bak kata SHAK , PC stands for paling cergas kan. so, memang cergas lah aku nak buat modules,tentatives, master plan lagi. aku baru sahaja dapat email dari bapak putra. aku kene buat tema kesukanan. dan pada 13 march ni aku kena pulang ke tanah cfs untuk jadi cikgu tuisyen nak kumpul dana pegi cambodia kan.so kalau kerja macam mane ? HAHAH

5.muet
tahu ape itu muet ? haha. aku adalah calon muet bulan april ni. jap jap, april ke ? tak kesah lah bile2. tapi aku memang nak setelkan muet ni awal2. so, haruslah bersedia nak ambik muet kan . kang tibe2 aku kena kerja hari sabtu kan. sape nak ambik muet ? hahah. muet ni kalau tak berapa nak bagus silap2 tak boley nak kahwin yaww.
sebab kalau muet tak bagus, tiba2 dpat company yang nak muet bagus, silap2 tak dapat kerja. 
and tak dapat kerja takde duit. takde duit tak boley kahwin


dan di atas adalah sebab2 aku tak berapa ade nafsu nak berkerja :D



11 comments:

aqilah said...

wahwaah dah jadi anak dare lah ko yek. oke , da lulus lah nie utk kawen SEKARANG gak! ateeeennnn mariiii cepat! HAHA

naem said...

heheheheheh.bapak lahh. duit takde lagi kak oii. bukan nye duit. calon pun xde lagii. wehh. asal name aqilah ? skema gilee. hahaha. kan sedap kikikikikilalalalalal

Anonymous said...

bapak sengal qilah!

yeah anak dara, keep up d good work haha taleh blah pg kedai beli jintan ye. perli taleh blah!!

-nfk-

naem said...

qilah memang sengal gille kan

hoho.anak dara bergaji beb. hahah. erm. jintan ? tibe2 terlintas nak tliss yaww

kiki said...

elele xde calon konoooon. menyampah! hahaha. btw, skli skale na skemm. ekeke

haha jintan aten. :p

::FAIZ FARISH:: said...

hehehe, kalau mak bagi upah, apa salahnya buat kerja rumah tu.. hehehe

naem said...

kiki : yelahh. btoll lah takde calonnn wehh. kau kenal jintan tak kiki ? budak pharmacy kene kenal jintan wehhh

faiz farish : yesssss :D senyum lebar dpt elaun

kiki said...

er jintan ? mestilah kenal, aku kan chef profesional kt uma. *poyo jap. HAHA. btw, jintan ade kena ngena ngan pharmacy ek ? baru den tahu haaa

naem said...

ehhh ade..jintan kan boleyy dibuat ubat yang boley menyembuhkan penyakit ape ntahh. cehhh memandaii kan :D

kiki said...

ohhh penyakit ape tu ek incek ir ? haha

naem said...

ehhhh. entah la labuuu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...