Nama:
Alamat Email:
Number Telefon
Bantuan yang anda perlukan Turun Berat Badan
Naik Berat Badan
Sarapan Sihat
Baiki Masalah Kesihatan
Tambah Tenaga
Jana Pendapan Sampingan
Maklumat tambahan:

Get your own free form like this one.

Jan 17, 2012

SATU BERITA, SERIBU INTERPRETASI

Situasi sebenar : Seorang nenek pegi kedai beli ubi, tiba-tiba dilanggar beca lalu mati di tempat kejadian.

Buletin Utama - "Nenek meninggal dunia, pemandu beca dicari."

Harian Metro - "Hangat! Nenek mati dengan ubi di tangan."

Utusan Malaysia - "Nenek mati dilanggar beca satu propaganda pembangkang?"

Harakah - "Kami tiada beca."

Malaysiakini - "Beca langgar lari bukti kerajaan makan rasuah."

Obefiend - "Nenek meleis mati. Aku suka vodka."

Twitter @NajibRazak - "Nenek sanggup mati kerana ubi, menunjukkan ubi 1Malaysia berkualiti dan digemari rakyat!"

Blog Melayu paranoid - "Keraguan sijil halal ubi mungkin punca nenek mati dilanggar beca."

Ibrahim Ali - "Sampai bila kita nak tengok nenek-nenek Melayu mati dilanggar beca akibat ubi orang Cina dan India? Melayu perlu bangun menentang!" 

Pancaindera - "Kisah nenek dilanggar beca diabadikan dalam filem terbaru David Teo, Beca Gangster." 

Mastika - "Misteri penarik beca: temubual eksklusif dengan hantu ubi." 

Samy Vellu - "Beca tak bayar tol dicari."


P/S : SO TRUEE!



SUMBER : KAHUNA

11 comments:

~Filzati Zulkepli~ said...

hahahaha! lawak2 tapi ada kebenaran jugak tu :p

LaLa Cr4Zy g!rL ~버릇없는 Lala~ said...

kyahahahaha~! lawak yerr..~ tpi btul ka ni? hehe~

naem said...

filzati : sangat true kann

naem said...

lala : takde ah betul, ni nk tunjuk jenis berita je ni

syrupmasin said...

bhahahaha..errr..1 cite bnyk tajuk :D

Anonymous said...

iylia comel lagi santek: vangang,guling2 aku bace..hahahahah

naem said...

syrup : haah banyak betul kan.kopipes kan haha

naem said...

iylia : aku pun tergelak. sebab tu share kan

Jackson John said...

Hahaha.. Serious lawak!! Thanks..

naem said...

hahah aku copy je sebab best sangat

Anonymous said...

Syg lha xdpt nak LIKE.. klau ada button like mmg hbis blog ni kna hntam dgn LiKE button aq

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...