Nama:
Alamat Email:
Number Telefon
Bantuan yang anda perlukan Turun Berat Badan
Naik Berat Badan
Sarapan Sihat
Baiki Masalah Kesihatan
Tambah Tenaga
Jana Pendapan Sampingan
Maklumat tambahan:

Get your own free form like this one.

Nov 10, 2011

TYPO DAN SHORTFORM

ASSALAMUALAIKUM READERS
kejap nak check jap title aku di-spell dengan betul or tak. okay betul
sejak kebelakangan ni. eh dah lama dah jugak. aku selalu sangat typo. eh bagi yang tak tahu typo tu apa. typo tu typing error. macam semalam aku buat wordless wednesday kan. boleh ke aku spell wedenesday. siap syed hantar kat wall . dangg. lepas tu ade entry sebelum ni salah spell selepas. aku spell selapas. entah malas nak edit. bak kata jordin spark 
" DONT LOOK BACK AT A NEW DIRECTION" 

aku rasa faktor aku typo ni sebab aku tulis laju sangat kot. bukan apa. dah memang aku tak boleh nak slow kan speed nya. memang macam ni. haha. but then aku rasa typo ni much much much better dari shortform. macam aku baru tweet tadi. aku tak suka shortform yang guna nombor . cth in4m (inform), 2lis (tulis) , 6t (nanti) , 10q (thank you). sumpah aku cukup menyampah. cuba lah tulis penuh, kan cantik. contoh shortform lain yang macam 
"ak nk g sn jp je" whatt the whatt . tulis lah penuh. aku nak pergi sana sekejap je. memang nampak macam skema tapi itu tunjuk kau matang.lain lah kau tu budak budak baru nak up. and kalau dalam blog aku, aku memang tak tulis shortform. sikit jelah kalau shortform nya. kalau aku balas comment kat facebook pun aku tulis penuh. kalau twitter je kekadang aku kena shortform kan sebab nama pun limit nya 140 characters je kan

AT LEAST KALAU TYPO BOLEH PAHAM LAH DIA CAKAP DIA NAK BERDIKARI. KALAU SHORTFORM 'BDKR' . PAHAM ?

renung-renungkan dan selamat beramal :DD

21 comments:

Botak said...

dalam blog tak digalakan guna short-form., dulu pernah sekali aku guna short-form dalam entri., lain yang aku maksudkan, lain yang readers faham..

naem said...

haah. aku pun tak guna shortform. takut tak sampai maksud kan. haha

Anonymous said...

haha naisss takde typo. and tulis penuh kan cantik. :D

naem said...

yeke takde typo ? good job naim haha. yes tulis penuh sangat matang like seriously :D

noreenrara said...

selalu typo jugak..
huhu ~

BeaN MorENo said...

typo is an art hehe

naem said...

noreen ; yes kite genggg

naem said...

bean ; soo trueee

wawa wadzir said...

saya mmg typo..hahaha
di mana2 saja..
di fb, twitter, blog
it's my niche..hahahahaha

short form pun salu..
masuk exam pun guna shortform..
-.-

naem said...

haha. saya pun amat selalu. kena tegur pun selalu. ermm. short form dulu2 je gunaa

miSpYeja said...

nice entry ni,hahax.slalu jugak typo n shot form ni.hahax,,

naem said...

thanks for the compliments :DD

nurulnazihah said...

hahahaha. best best!

naem said...

hehehe :D

Geng Lepak said...

haha..most of the time, aku pun typoooo gak...
pernah hantar email ke pensyarah "Hell Dr.," instead of Hello..tengs god she know me...

Btw, blog serius yg terkenal tu pun terkenal dengan KEtypooAN yang tahap lipan~

(o.O)
tengs follow me

naem said...

hahah. typo is handsome right. hahah

Eza Zularyeza said...

pe la susah sangat nak taip penuh kan..bukan hand writing pon

naem said...

yeah thats so true :D

Azlan Hasan said...

hahaha..betul2..kadang2 macam xde beza angara "ak" dengan "aku"..hehehe..nak letak huruf u pun kedekut..hehehe

Regards,
-Strider-

naem said...

yeah betul tu. dulu2 guna gak ak . haha

Anonymous said...

ek?ko taip setan lam sms,,typo ke tu?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...