Nama:
Alamat Email:
Number Telefon
Bantuan yang anda perlukan Turun Berat Badan
Naik Berat Badan
Sarapan Sihat
Baiki Masalah Kesihatan
Tambah Tenaga
Jana Pendapan Sampingan
Maklumat tambahan:

Get your own free form like this one.

May 25, 2011

apa makanan yang dulu aku benci tapi sekarang aku suka?

ASSALAMUALAIKUM READERS :D
harini aku nak cerita pasal makanan2 yang dulu aku sangat benci
dan sekarang aku suke. takde lah suka amat. cuma bolehh terima lah kan
dulu kalau nampak jep mesti


FIRST : IKAN MASIN
dulu kalau ade je ikan masin mesti dah tak lalu makan kot
sebab rase nye yang sangat masin aku tak boleh terima dah
tak kesah lah kalau makan saje atau dalam lauk ke. aku susah nak makan.
kalau tertelan je mesti muke berubah. tapi sekarang
aku suka gile ikan masin. nak nak kalau masak macam gambar kat atas ni
ade bawang banyak2 gile . baruuu masyukkkk !!

SECOND :  TAUHU
dulu tersangat anti kot tauhu. ade je dalam makanan mesti asing kot
ummi aku selalu cakap yang mende ni dari soya. 
aku masa kecik2 dulu mana percaya. sebab soya jauh lagi sedap.
time tu aku rase aku pandai lah kan. tapi skang ini kira favourite lah jugakkk

THIRD : ICE LEMON TEA
dulu aku rase macam tea sangat tak masuk dengan lemon. 
rase macam tak best lah air ni ohh. teh limau pun aku tak boleh terima jugak dengan tekak
pastu ade satu pagi aku jalan dengan Marwan. Kiosk tak bukak
so beli air vending machine jelah. Marwan lak beli Ice Lemon Tea.
time2 tekak tengah kering. sumpah masyuk gile minum air ni wehh wa cakap sama luu
pastu lepas tu aku selalu beli air ni kot. sedap pulak aku rase

FOURTH : SUSU
dulu tak kisah lah low fat milk ke, full cream ke. memang aku tak suka kot
aku pernah masa tadika dulu kan. aku pernah muntah sebab kena paksa minum susu
PADAN MUKA CIKGU LINDA SEBAB PAKSE AKU
aku ingat lagi cikgu tu. thank you sebab cuci kan muntah I
lain kali pakse lahh lagggii
pastu aku start masuk sekolah menengah baru lah boleh hadam sikit kannn




next entry : favourite foodsss :D

12 comments:

iyliabelagaksangat said...

patot putehh.minum susu.wowwww

Anonymous said...

ice lemon tea sgt best oh

naem said...

iylia : eh, aku putihhhh, aku sekolah rendah dulu putih lah weh

anon : haah, baru skang realize best nye ice lemon tea

adzrul syafiq said...

aku dari dulu sampai sekarang tak suma semua kecuali no 3.

naem said...

haha . kau sayur pun kau tak usik kan. HAHA

I am...izuan said...

wow tulah benda2 yang kita paling anti lama2 kiat jadi gian dgn bende tu....conclusion jgn anti2 benda yang kita anti tu la yang kita suka nanti..

I am...izuan said...

hey such a cool blog yaw!!!!i've just follow your blog..i really hope that u can follow back my freshie blog....

naem said...

okayy. no biggie dude :)

faiz amir said...

hahaha, cool brader . ak pown ade . dulu ak ta suka makan sambal tempoyak . skrunk jadi fav ak doe . ahahha

naem said...

owhh sambal tempoyak memang dari dulu lagi aku tak suke. HAHA

-mr_happy- said...

citer la pasal makanan kau tak suke plak :D

naem said...

HAHAH. nt lah. lepas ni favurite food pulak

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...