Nama:
Alamat Email:
Number Telefon
Bantuan yang anda perlukan Turun Berat Badan
Naik Berat Badan
Sarapan Sihat
Baiki Masalah Kesihatan
Tambah Tenaga
Jana Pendapan Sampingan
Maklumat tambahan:

Get your own free form like this one.

Nov 7, 2011

pengalaman bersama daging aidiladha :D

ASSALAMUALAIKUM READERS ;D

selamat hari raya aidiladha yee. tahun ni raya aku hambar sebab nya aku sakit mata. dah nak dekat seminggu. aku ni biasa kalau sakit mata. mesti tak sampai sehari dah baik. ini lama gila kot. thats why kena pergi klinik


this year for the first time aku join pakcik pakcik agih2 kan daging. bapak aku kan kira macam main board jugak korban ni. ayah aku masukkan nama aku ngan abang aku. kami bahagian menimbang membungkus daging. kerja nya nampak mudah tapi susah jugak lah. btw aku enjoy jugak lah. walaupun sakit mata. aku tetap cool timbang2 daging tu. susah jugak nak bajet 500gram,1kg,2kg. and sepanjang tiga jam aku buat kerja2 ni. aku jumpe macam macam karenah manusia

1. ade sorang makcik ni. datang2 je kat kitorang. dia terus demand nak daging cantik2. makcik ni orang awam je. takde bahagian dalam lembu tu. so main board dah decide 500gram je sekepala. makcik ni pergi mintak 2kg . what the what makcik ? sumpah aku menyirap rasa nak sumbat je kepala lembu kat mulut dia. lepas tu dia taknak yang kami dah packing kan tu. dia nak pilih daging yang merah2. sumpah selfish tamakkk. lepastu merayu2 nak tulang pulak. okay sebab dah tua kan. aku still respect. 


2. dekat dalam dewan tu. yang boleh setel kan daging tu adalah committee tu je. selain tu tak boleh. lepas tu ade sorang pakcik ni. konon hebat. dia macam mempertikaikan aku nak timbang tu semua. dia dah lah tak pakai baju kuning lepas tu nak sembang lebat. dia cakap " alaaa dik, tak payah lah timbang, bagi je lah banyak skitt."... fuuuu gilaa kot. dah nanti kalau aku bagi hak orang lain tak berdosa ke nama nyaa tu pakcik. aku tahu aku paling muda dalam tu. tapi dah tu amanah aku , aku buat lah paham. TAK SEMUA ORANG TUA BETUL OKAYY

3. ramai gila budak2 kecik yang dihasut oleh mak ayah dia untuk ambik daging tu banyak2. dah cakap sorang 500gram je. alik2 muka yang samaa kan

4. ade sorang pakcik ni konon2 buat cari parang, bising takde orang nak setelkan tulang. lepastu dia potong2 tulang songlap masuk kereta dia. ade udang di sebalik mee pakcik. nice try !

majoriti pakcik pakcik yang aku bekerja bersama tu. semua nak tunjuk dorang terer, dorang hebat. yes aku tak pernah menafikan katakata "orang tua ni dah makan garam dulu" still yet dorang ni bukan perfect kan. bukan semua pakcik macam tu. ade jugak yang outgoing kelakar and respect each others. cuma certain jela yang buat aku menyirap tu. dah lah mata merah. dia macam ade effect kat hormon sikit lah kot . HAHA


biasa lah dah kena deal dengan daging semua takkan rambut nak gel kan takkan nak jeans.makin selekeh makin cool. pakcik pakai topi tu baik kot. pakcik pakai kopiah putih ni cool jugakk. MANA MAKCIK TU ?? RUGI TAK AMBIK GAMBAR 


oh raya aku tahun ni kami satu family pakai jubah je. nampak smart jugak. macam awesome gilaa
perhatikan mata merah. cewek di luar sana, jangan tenung lamalama, dari mata turun ke hati.
okbye

4 comments:

saya said...

ko bajet awek je ke bce blog ko nih?errrr

naem said...

kan aku dah warning. cewekkk .! haha

mr cool said...

sabar naim sabar.weh aku dah jumpe blog ko

naem said...

eh aku rilek je . dgn makcik tu je angin

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...